Sarriel Taus

Sarriel Taus is een (sociaal) gedreven ondernemer. Hij studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Zijn ondernemende DNA dankt hij naar eigen zeggen aan zijn voorouders die huis en haard verlieten om aan de andere kant van de wereld een beter leven op te bouwen.  Zijn bekendste startup is de opleiding voor werkloze jongeren restaurant Fifteen Amsterdam die hij in 2004 met de bekende televisiechef Jamie Oliver startte.  Hij blijft voortdurend opzoek naar nieuwe organisatievormen om de sociale uitdagingen in onze samenleving aan te gaan.

Met mede-buurtbewoners zette hij de zuiderMRKT op. De eerste door bewoners geleide coöperatieve voedsel-markt van Nederland.

Zijn kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, hoop en moed. Hij is creatief en kan mensen meenemen en enthousias-meren. Hij is onverzettelijk als hij iets in zijn hoofd heeft. Sarriel is empathisch en kan goed vanuit verschillende standpunten ‘common ground’ zoeken. Daarmee kan hij stakeholders in ingewikkelde samenwerkingen en projecten verbinden.

Fifteen
zuiderMRKT

Sarriel Taus in de pers
Hollands Dagboek (NRC, 18 december 2004)
Funix Radio-interview (Funix, 10 september 2012)