Herkansing voor World of Food

Foto: Rink Hof

De media besteedt graag aandacht aan Zuidoost, vooral als er hommeles is. En toch gebeurt er veel goeds in dit vrolijke stadsdeel. De World of Food, de overdekte culinaire wereldreis in Amsterdam, ‘sluit een rommelig hoofdstuk af en gaat werken aan het uitbouwen van het succes’. Ontwikkelaar Lingotto vroeg Sarriel Taus dit proces in goede banen te leiden. Het Parool interviewde hem.

Lees het interview (Parool, maandag juli 2017)

Waarom veel ‘nieuwe’ jonge Nederlanders met hun rug naar de samenleving staan

Hizir Cengiz (18) uit de Haagse Schilderswijk verwoordt in dit artikel knap zijn teleurstelling als Nederlandse jongen van Turkse komaf. De wijk waarin je opgroeit bepaalt volgens hem in grote mate je kansen voor de rest van je leven. Hizir laat zien dat hij er extra zijn best voor doet zijn achtergrond te ontworstelen. En toch is hij pessimistisch. ‘Een rolmodel’ waarvan onze minister-president het niet erg vindt dat hij er harder voor moet knokken dan anderen.

 

Lees het artikel
Turkse Nederlanders vechten tegen de teleurstelling
“De wereld is een bak vol modder”

de Groene van 29 maart 2017

De overbodige klasse van Overvecht

‘Iedereen heeft pijn in zijn rug’

Amsterdam-Zuidoost, de Haagse Schilderswijk, Kruiskamp in Amersfoort, Hatert in Nijmegen, Rivierenwijk in Deventer. Waarom zitten er zoveel mensen thuis die wel degelijk wat kunnen? Frank Mulder onderzoekt het in zijn eigen Utrecht-Noord.

Lees het artikel
De Groene, 13 maart 2017

Gemengde wijken helpen minder bedeelde bewoners niet vooruit.

Sociologisch onderzoek wijst uit dat buurteffect uitblijft 

Het idee dat arm zich aan rijk zou kunnen optrekken, gaat in de stadspraktijk niet op. Het mengen van een wijk leidt wel tot een hoger gemiddeld inkomen in die wijk, maar het heeft geen invloed op de economische positie van individuele bewoners. Dat concludeert politiek socioloog Emily Miltenburg die onlangs op dit onderwerp promoveerde.

Lees het artikel
VOLKSKRANT, 21 maart 2017